Flekso ve Tipo Baskı

Flekso ve Tipo Baskı

  Flekso Baskı temelde yüksek baskı sisteminin bir dalıdır. Baskı kalıplarının yüzey alanında, tasarımların bulunduğu kabartmalı alanlara boya gelerek, tasarımın basınç etkisiyle baskıda kullanılacak çeşitli baskı malzemelerinin üzerine transferi temeline dayanan bir baskı tekniğidir. Flekso baskı tekniğinde oluşturulan kalıplarının transfer yapan kısımları çıkıntılı şekilde yüksektedir. Baskı kalıplarının alçakta olan yerleri ise derindir. Bu alanların temel amacı yüksekte bulunan yüzey alanının baskı malzemesine teması ile mürekkebin transfer etmesidir. Flekso Basım tekniğinde kullanılan makineler rotatiftir ve bobin kağıt veya plastik folyolar üzerine baskı yapar. Flekso baskı sistemi çoğunlukla ambalaj, etiket ve gazete baskısında kullanılmaktadır.

 Flekso baskı, tıpkı Tipo baskı tekniği gibi yüksek baskı çeşitlerinden biridir. Ancak Flekso baskının da tipo baskıdan temelde bir takım farklılıkları bulunmaktadır.
Flekso baskı tekniğinde kullanılan malzemeler Plastik (polimer) ve Kauçuk esaslıdır. Flekso baskı tekniği genellikle plastik film üzerine yapılan ambalaj baskılarında tercih edilir. Flekso baskı mürekkepleri su veya solvent bazlı, yüksek akışkanlığa sahip, emilerek veya buharlaşarak kuruyan mürekkeplerdir.

 Piyasada yüksek hızlı olmasıyla tercih edilen Flekso baskı bobinden bobine yapılır. Ergonomik ve hızlı oluşu ve üretim maaliyetlerinin düşük olması ile ile Flekso baskı teknolojik olarak da kendini günden güne geliştirtirerek sektörde kullanılan çeşitli baskı çeşitleri arasında yer almaktadır. Flekso baskı türünü kullananan Sade Etiket olarak AOSB Çiğli bölgesinden tüm Türkiyeden müşterilerimize hızlı ve güvenilir hizmet vermeye devam etmekteyiz.