Flekso Baskı Süreçleri

Flekso Baskı Süreci

   Flekso Baskı nasıl çalışır? Flekso Baskı süreçleri bu teknik ile üretilen bobin etiketlerini kullananlar tarafından merak edilen bir konudur.

 Flekso Baskıda öncelikle bir çözüm istasyonundan baskıya bir rulo alt tabaka malzemesi beslenir. Kontrollü gerilim altında, geri sarmadan veya tabakalamadan önce herhangi bir atığın çıkarıldığı baskı modülleri, kurutucular ve dönüştürme modüllerinden geçirilir.

Her baskı istasyonunda, mürekkep kanalından mürekkep toplanır ve bir aniloks silindire yerleştirilir. Bu silindirin yüzeyi genellikle seramik kaplıdır ve mürekkebi tutan binlerce renk cebi ile lazerle oyulmuştur. Fazla mürekkep, çelik veya plastik bir sıyırma bıçağıyla aniloks yüzeyinden kazınır ve oyulmuş hücrelerde yalnızca gerekli miktarda mürekkep kalır. Bu mürekkep daha sonra flekso baskı plakasına ve daha sonra alt tabakaya aktarılır. Islak mürekkep daha sonra bir sonraki baskı istasyonuna geçmeden önce bir kurutucudan geçer. Bu işlem, gerekli tüm renkler basılıncaya kadar baskıda tekrarlanır.

Vernikleme, laminasyon, folyolama, kalıp kesme ve dilme gibi ek işlemler daha sonra alt tabaka bitmiş bir makaraya geri sarılmadan veya tek tek parçalar halinde tabakalanmadan önce gerçekleştirilir.